Oldalletöltések száma: 10549126
2019. december 14. szombat 14:50,
Szilárda napja van.

Jó az ecet, de van finomabb vércukorszint-csökkentő is

mediteran dieta mentalfitnessguru huA cukorbetegség egy kellemetlen, de többnyire kezelhető, szinten tartható betegség, amelynek kialakulásához számtalan ok vezethet a genetikai hajlamtól, a nem megfelelő életmódon, az autoimmun betegségen, hasnyálmirigy gyulladáson, hormonzavarokon, más betegségeken át egészen a gyógyszerszedésig.

   Az egészséges vércukorszint fenntartása korántsem csak a cukorbetegeknek fontos. Aki szeretne enyhíteni a diabétesz kialakulásának kockázatán, annak érdemes megismernie a legjobb vércukorszint-csökkentő ételeket – hívta fel rá a figyelmet a Care2.com nyomán a Házipatika.com.

Bővebben ...

Összegyűjtötték a magokat baj esetére

maok gyujtese texasbutterflyranch comBár időről időre újabb növények (és persze állatok) sokaságának veszélyeztetettségéről, sajnálatos esetben teljes kihalásáról kapunk hírt, ma még szerencsére szinte megszámlálhatatlan növényfaj él a világon. Előrelátó szakemberek összegyűjtötték jó néhánynak a magvait.

   Haszonnövények vadon élő rokonainak több ezer magját gyűjtötték be hat év alatt a világ legkülönbözőbb pontjain tudósok, akik szerint a magminták fontos szerepet játszhatnak a Föld egyre növekvő lakosságának élelmezésében akkor, amikor a globális felmelegedés veszélyezteti a növénytermesztést – írta az MTI híre nyomán a Hvg.hu.

Bővebben ...

Ha jól választunk szebbé teszi a karácsony és kitart vízkeresztig

cserepes fenyo3 24 huHa december, akkor készülődés a karácsonyra. Előtérbe kerül az ajándékok vásárlása, az ünnepi vacsora, az ételek kitalálása, alapanyagaik beszerzése és nem utolsósorban a fenyőfa megvásárlása. Ez utóbbi rendre próbára tesz a családokat.

   Műfenyő, földlabdás, vagy kivágott? Ez az első dilemma, amin túl kell jutnunk. A földlabdás vagy cserepes fenyő kedvelőinek a STIHL szakemberei az Agrofórum.hu portálon adtak hasznos tippeket a megfelelő fa kiválasztásához, valamint az utógondozáshoz.

Bővebben ...

Állandó kérdés, melyik gyümölcs zöldség

zoldseg gyumolcs newsnetwork mayoclinic orgHa almát, őszibarackot, szőlőt, dinnyét eszünk, fel sem merül gondolatunkban, hogy ezek ne gyümölcsök lennének. Általában a gyümölcs fogalma valamilyen édes, vagy esetleg más kellemes ízű bogyót, gömböt jelent. De vajon minden gyümölcs, amit annak eszünk, vagy éppen zöldség?

   A legtöbb vitát az váltja ki, hogy a paradicsom zöldség-e, vagy gyümölcs, de e pompás termésen kívül van még néhány zöldség, amelyen lehetne vitatkozni, s amely tulajdonképpen lehet, hogy nem is az – hivatkozott a Treehugger.com cikkére a Sokszínűvidék.24.hu.

Bővebben ...

Zsugorodnak az állatok a melegedő klímában

madarak zsugorodk theswaddle comNem lehet eleget foglalkozni a klímaváltozással, különösen azért, mert nem csak az emberek életminősége változik rossz irányba, de a természeti környezetet, a növény és állatvilágot is gyökeresen átalakítja, és nagy valószínűséggel nem teszi jobbá.

   Újabb adalék mindehhez annak a tanulmánynak a megállapítása, amely szerint az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk.

Bővebben ...

Csúcsot javított a felmelegedés, nagy baj lehet belőle

globalis felmelegedesLátjuk, halljuk, de valahogy még mindig nem fogjuk fel teljes súlyát annak, hogy változik a Föld klímája és jelentősen melegszik az éghajlat. Pedig mindez nem csak azt jelenti, hogy kevesebbet kell majd fűteni, hanem hogy mindez az egész emberiséget érintő katasztrófákhoz is vezethet.

   Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede: a kutatók már most szinte biztosak abban, hogy a 2010-2019 közötti átlaghőmérséklet a legmelegebbé tette az idén befejeződő évtizedet a rendszeres mérések kezdete óta.

Bővebben ...

Lehet, hogy megtalálták az agresszív daganatos betegségek gyógymódját

pj34 medchemexpress comAz egyik legveszélyesebb, legagresszívabb daganatos megbetegedés a hasnyálmirigyrák, amelyet felfedezni is nehéz, hiszen nem ad egyértelmű jeleket. Sokszor már csak akkor derül ki a nagy baj, amikor késő. Most viszont felcsillant a remény a gyógyulás nagyobb esélyére.

   Állatkísérletek során áttörést érhettek el a hasnyálmirigyrák gyógyításában izraeli kutatók – írta a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli portál. A PJ34 jelű molekulát eddig a stroke gyógyításában alkalmazták.

Bővebben ...

Ahhoz képest, hogy sokan betegek, köszönik, jól vannak

vernyomas magas medicalnewstoday comHa két ismerős összetalálkozik, szinte azonnal megindul a panaszok áradata, leginkább az egészségükkel, a család egészségével kapcsolatban. Ezek után igen meglepő az az adat, amely szerint idehaza tíz emberből kilenc ember úgy érzi, hogy jól van.

   A magyarok 90 százaléka jónak ítéli az egészségi állapotát, ennek ellenére 40 százalékuk küzd valamilyen krónikus betegséggel – derül ki az európai lakossági egészségfelmérés eredményeiből, amelyről az Inforstart.hu adott hírt.

Bővebben ...

Félmilliárd évvel korábban jelenhettek meg a gombák, mint eddig gondoltuk

gomba osi index huEgy tévés reklám szerint már semmi sem olyan, mint volt régen és ebben nagyon sok igazság van. Például az újabb információk ismeretében folyamatosan át kell értékelnünk mindazt, amit eddig a világunkról gondoltunk, vagy tudni véltünk.

   A korábbi csúcstartónál kétszer öregebb gomba fosszilis maradványaira bukkantak Kanada sarkvidéki területein . A kormeghatározás szerint 900 millió-1 milliárd éves lehet, tehát a proteozoikum földtörténeti korból származik – írta az Index.hu.

Bővebben ...

Világméretűvé bajjá vált az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok sokasodása

antibiotikum ellenallo making he web comA köztudatban ma az él, hogy ha az embert valamilyen fertőzés, betegség éri, azt legjobb antibiotikummal gyógyítani. Sokan a vírusos fertőzések ellen is azt szedik, holott az antibiotikumok a baktériumok okozta kórok ellen védenek. A felelőtlen szedés miatt jöttek létre az ellenszereknek ellenálló szuperbaktériumok.

   2015-ben az EU-ban 627 ezer ember megbetegedését okozták rezisztens kórokozók és 33 ezren bele is haltak valamilyen fertőzésbe. Világméretű probléma az antibiotikumokra már rezisztens baktériumok megjelenése.

Bővebben ...