Oldalletöltések száma: 10637847
2020. február 27. csütörtök 20:35,
Ákos és Bátor napja van.

Tabutéma hatvan felett

szerelem 60 felett thehealthsite comA család gyerekei el sem tudják képzelni, hogy korosodó szüleik még szerelmi életet élnek, ráadásul a téma a mai igencsak szabados világban, amelyben nyíltan lehet beszélni a szexről, olvasni róla számtalan magazinban és videókat nézni az interneten, még mindig tabutémának számít, amennyiben a partnerek átlépték az öregedés határát, a hatvan évet.

   A szexualitás fontos szerepet játszik az életünkben, ennek ellenére reprezentatív mintákkal ebben a témában kevés kutatást végeztek. Egy új kutatás célja a 60 év felettiek szexuális tevékenységének jellemzőivel kapcsolatos ismeretek elemzése volt – írta az amerikai NCBI, a Biotechnológiai Információk Nemzeti Központja honlapjának cikke alapján a Drportal.hu.

   A kutatók megfigyeléses keresztmetszeti vizsgálatot végeztek olyan 60 év feletti emberekkel, akik önként vettek részt egy városi idősek klubjában tartott szexuális egészség témájú beszélgetéseken. A beszélgetések előtt a résztvevők a szexuális szokásaikkal és gyakorlatukkal kapcsolatos kérdőíveket töltöttek ki.
   Az eredmények azt mutatták, hogy a 60-asoknak fontos a szexuális aktivitás, hiszen közel 53%-uknak volt párkapcsolata. Több mint 70%-uk említette meg a korhoz viszonyított szexuális attraktivitást.
   A kutatás alapján megállapították, az öregedő társadalmunkban fontos, hogy az idősek is kapjanak szexuális felvilágosítást, kiemelve a szexualitás életkor szerinti változásait és az idősek testkép problémáit – írta a Drportal.hu.