Oldalletöltések száma: 10637834
2020. február 27. csütörtök 20:13,
Ákos és Bátor napja van.

Egy program a nőkért, amely nem csak a nőknek fontos

mell onvizsgalat ridikul huIdőnként egy-egy kampány idején felfigyelnek az emberek a tényre, hogy sokkal több nő lesz beteg, esik áldozatául az emlődaganatnak, mint azt a többség gondolná. Pedig az emlődaganat – hasonlóan sok más daganatos betegséghez – a megfelelős szűrésekkel idejekorán felfedezhető, gyógyítható, de ehhez a nőknek is figyelniük kell magukra, a tünetekre.

   A lányok, asszonyok figyelmét szeretnék felhívni a mellrák kockázataira és időben történő felismerésének lehetőségeire, ezért rendezik meg idén immár harmadik alkalommal a „Mellünk Egészségéért” programot – olvasható a Magyar Orvosi kamara honlapján, a Mok.hu oldalon.

   Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON együttműködésével létrejött programsorozat ingyenes a védőnők, háziorvosi asszisztensek, egészségügyi szakdolgozók számára, ők vehetnek részt egy akkreditált képzésen, hogy az emlőrákkal kapcsolatosan bővítsék ismereteiket. A cél, hogy az egészséges életmódra nevelésben egyébként is oroszlánrészt vállaló szakemberek a jövőben megtaníthassák a nőket és kiemelten a fiatal lányokat a mell helyes önvizsgálatára, és felhívhassák figyelmüket az emlőrák veszélyeire – írta a Mok.hu.