Oldalletöltések száma: 10618646
2020. január 20. hétfő 07:48,
Fábián és Sebestyén napja van.

Jó az ecet, de van finomabb vércukorszint-csökkentő is

mediteran dieta mentalfitnessguru huA cukorbetegség egy kellemetlen, de többnyire kezelhető, szinten tartható betegség, amelynek kialakulásához számtalan ok vezethet a genetikai hajlamtól, a nem megfelelő életmódon, az autoimmun betegségen, hasnyálmirigy gyulladáson, hormonzavarokon, más betegségeken át egészen a gyógyszerszedésig.

   Az egészséges vércukorszint fenntartása korántsem csak a cukorbetegeknek fontos. Aki szeretne enyhíteni a diabétesz kialakulásának kockázatán, annak érdemes megismernie a legjobb vércukorszint-csökkentő ételeket – hívta fel rá a figyelmet a Care2.com nyomán a Házipatika.com.

   Valószínűleg sokak ízlésének nem lesz túl kedvező, hogy egy evőkanálnyi ecet segíthet csökkenteni az erős vércukoremelő hatást, amelyet egy péksütemény vagy valamilyen cukros finomság elfogyasztása okoz. Naponta fogyasztva koleszterinszintünknek is jót tesz.    Ugyancsak segít az eper, mert kevés benne a cukor, sok a rost és nem mellesleg nagyon finom is. Egy tanulmány szerint ha rostban gazdag ételekkel párosítva fogyasztjuk, akkor segít megakadályozni, hogy túlságosan hirtelen emelkedjen meg a vércukorszintünk. Az eperben sok az antioxidáns, ami szintén támogatja az egészségesvércukorszintelérését.
   A karfiolban, brokkoliban és társaikban olyan anyagok találhatóak, amelyek ugyancsak segítenek egészségesen tartani a vércukorszintet. Sok bennük a rost, így lassítják az elfogyasztott cukor felszívódását. Az olyan növényi eredetű zsiradékban gazdag ételek is hasznosak e tekintetben, mint például az avokádó és a diófélék
   Kutatások igazolják, hogy napi egy-két teáskanál fahéj elfogyasztása segít megakadályozni a vércukorszint hirtelen megemelkedését. Fontos megemlíteni, hogy a fahéjnak két fajtája van, a ceylon és a cassia. Utóbbi – és általában ez kapható gyakrabban az üzletekben – nagy mennyiségben károsíthatja a májat, így mindenképpen figyelni kell rá, hogy fogyasztását ne vigyük túlzásba.
   A datolya esetében meglepő a hasznossága a megemelkedett vércukorszint elleni küzdelemben, hiszen e gyümölcs cukortartalma igen magas, ugyanakkor mivel glikémiás indexe (az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége) alacsony, kifejezetten egészséges. Ha joghurttal fogyasztjuk, még hatékonyabban segít a vércukorszint kiegyensúlyozásában – olvasható a Házipatika.com oldalon.