Oldalletöltések száma: 10637878
2020. február 27. csütörtök 21:06,
Ákos és Bátor napja van.

Van tekintélyünk, messze a legkövérebbek vagyunk Európában

kover parEgy pár évvel ezelőtti felmérés szerint minden második ember túlsúlyos hazánkban. S, hogy ez miért is baj, arról éppen a minap számoltunk be. Most meg arról kaptunk információt, hogy igencsak élen járunk elhízottságban nemzetközi szinten is.

   Az elhízás népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei ma már a dohányzáséval vetekszenek. Magyarország az OECD felmérése szerint igencsak veszélyeztetett – írta a Hvg.hu.


   Ahogy az a hírportál cikkéből kiderül, az Európai Elhízás Nap (European Obesity Day, EOD) alkalmából jelent meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD legújabb felmérése, amely szerint a tagországokban minden második felnőtt, és hatból egy gyerek tekinthető túlsúlyosnak. A jelentés szerint egyébként az elhízás aránya várhatóan 2030-ra tovább nő.
   A felnőttkori elhízási arányok az Egyesült Államokban, Mexikóban, Új-Zélandon a legmagasabbak, valamint európai elsőként Magyarországon. A legalacsonyabb értékeket Japánban és Koreában mérték – írta a Hvg.hu.
   A kövérségi listán, amelyen a 15 évesek és az ennél idősebbek szerepelnek, Európában, tőlünk messze lemaradva az Egyesült Királyságbeliek szerezték meg a képzeletbeli dobogó kétes értékű ezüstérmét, míg a harmadik legkövérebb nemzetnek Németország bizonyult. Meglepő módon a legsoványabb európaiak az olaszok lettek a felmérés adatai szerint.