Oldalletöltések száma: 10395706
2019. október 14. hétfő 09:57,
Helén napja van.

Van mit tenniük az állomási gondnokoknak

allomasi gndnok hellovidek huA vasútállomások, vasúti megálló helyek, még ha a közelmúltban újították is fel vagy építették ujjá azokat, igen hamar lepusztulttá válnak, köszönhetőan az utsok nemtörődömségének, hanyagságának, egyesek pusztító kedvének.

   Talán ezen segíthet a MÁV Zrt., amely az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, hogy a rendezett és kulturált környezet érdekében gondnoki rendszer vezettek be tavasszal.

  A vasúttársaság jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül első ütemben 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat.
   Ahogy a Feol.hu megtudta, a gondnokok feladata, hogy megvizsgálja a komfortérzetet és a településekre vonatkozó információkat. Az állomási gondoskodik a helyszínről és a napról a másikra az utazásközösségről, hogy ne legyenek közlekedési módok, hogy megkönnyítsék a vásárlást. A hírportál kérdésére adott válaszában a MÁV Zrt. megírta, hogy első ütemben 277 helyszínen indult el az állomási gondnoki szolgálat. A MÉV a jövőben további állomásokra és megállóhelyekre ki kívánja terjeszteni.
   Fejér megyében Székesfehérváron van az állomási gondnoki telephely, de gondnok tevékenykedik a jövőben - egy gondnok több vasútállomást felügyelhet - többek között Martonvásáron, Kápolnásnyéken és Gárdonyban is .