Oldalletöltések száma: 10632563
2020. február 16. vasárnap 23:35,
Julianna és Lilla napja van.

Elment a Velencei-tó festője

acsa suics imre feol huMa nagyon sok tehetséges festő él és alkot a Velence-tó környékén, de korábban, ha a Velencei-tó festészetéről esett szó, elsőként Acsa Szűcs Imre nevét említették a szép alkotások és a tó szerelmesei. A kiváló művész a Velencei-tó festője, jószerével önálló intézménye volt.

   Megdöbbentő hírt közölt a Feol.hu. Súlyos betegséget követően életének 62. évében, július 10-én elhunyt Acsa Szücs Imre grafikus, képzőművész.

   Acsa Szücs Imre korábban tagja volt a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Székesfehérvári Művészek Társaságának és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Utolsó egyéni tárlata Székesfehérváron, idén januárban volt látható, míg Gárdonyban 2018 novemberében mutatta be Papírfelhők című sorozatát.
   Acsa Szűcs Imre 1974-79 között Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában folytatott képzőművészeti tanulmányokat, mesterének Ujházi Pétert tartotta. 1992-ben elnyerte a Szegedi Táblakép-festészeti Biennálé nagydíját. 1989 óta volt kiállító művész, nyaranta gyakran dolgozott az agárdi és a móri művésztelepeken. Családjával Gárdonyban élt. Alkotásait gyakran mutattuk be a Vé Galériájában is.
   A nagyszerű művész végső búcsúztatása augusztus 2-án, pénteken 16 órakor lesz a gárdonyi katolikus temetőben. Jellegzetes alakja és újabb nagyszerű alkotásai nélkül sokkal szegényebb lesz a tókörnyék.