Oldalletöltések száma: 10632557
2020. február 16. vasárnap 23:33,
Julianna és Lilla napja van.

Mind távolabb kerülünk a céltól, hogy megszűnjön az éhezés a Földön

ehezes dw comMindinkább élhetetlenné válik a Föld, legalábbis a majd’ nyolcmilliárd ember egy jelentős részének. Oly hatalmas tömegnyi már az ember – és megállíthatatlanul tovább szaporodik – amelyet sem édesvízzel, sem élelmiszerrel nem lesz képes ellátni a bolygó, amelynek egyik részében hatalmas pazarlás, a másikban mérhetetlen nélkülözés alakult ki.

   Egyre többen éheznek a világon, derült ki az ENSZ 2018-as évet vizsgáló jelentéséből. Az évenként készített kutatás számai ráadásul azt mutatják, hogy a helyzet folyamatosan romlik – írta az Euronews.com.

   2015-ben 785 millió éhező volt a Földön, egy évvel később 10 millióval többen szenvedtek élelmiszerhiánytól, 2017-ben pedig újabb 15 millió fővel nőtt az éhezők száma. Tavaly 821 millió konkrét éhezőt mutattak az adatok, de a nem elégséges táplálkozás sokkal többeket sújt, nagyjából kétmilliárd embert.
   A világ éhínséggel sújtott lakosságának számát a háborúk és a klímaváltozás okozta mezőgazdasági vészhelyzetek is folyamatosan növelik. A fegyveresek konfliktusok és az aszályok miatt is egyre többen menekülnek el, az ő ellátásuk pedig egyre nehezebbé válik. Az ENSZ jelentését készítő szakértők szerint a helyzet alapján igencsak nehéz lesz elérni a célt, hogy 2030-ra megszűnjön a Földön az éhezés – derül ki az Euronews.com híréből.