Biztonsági kód kell majd a netes vásárláshoz

webshoping cnet comNagyon sokan vásárolnak az interneten és a kezdeti szép időszak után, amikor nagyon megbízhatóak voltak a webáruházak, mára mind több a csaló ezen a téren is és nem ritka, hogy valaki befizeti a termék vételárát aztán bottal ütheti az eladó (áruház) helyét. És ez csak egyik fajtája az internetes kereskedésekkel végrehajtható csalásoknak.

   Az internetes vásárlásokkal elkövetett csalások megakadályozásáért szeptember 14-től kötelező lesz a biztonsági kód használata az online vásárlásoknál az Európai Unión belül – mondta el Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora hétfőn az állami hírtelevízióban.

A szakember szerint globális szinten az internetes vásárlásokkal elkövetett csalások értéke ezer milliárd dollárokban mérhető. A biztonsági kód használatával az online vásárlás menete nem fog változni, azzal a megkötéssel, hogy átutalás előtt a bankon keresztül SMS-ben egy digitális biztonsági kód érkezik majd a vásárlónak, amelyet megadva fejezheti be a rendelést – írta az Index.hu.