Újabb szúnyogirtás volt a Velencei-tónál

szunyogirtasÚgy tűnik a nyár végén igen meleg napok várnak ránk, kellemes estékkel, amelyeket nagyon el tudnak rontani a rajokban támadó vérszívók, vagyis a szúnyogok. Idén többször is volt szúnyogírtás, pontosabban gyérítés, de az utánuk leesett eső rendre újból jó körülményeket teremtett a szúnyoghad gyarapodásához.

   A Velencei-tónál nyaralók is, sokat panaszkodnak a vérszívók okozta kellemetlenségek miatt, többek között például a Facebookon is olvasható kommentek szerint is úgy érzik, hogy a hatóságok nem tesznek meg mindent a szúnyogok gyérítése érdekében. Bár idén többször is beszámolhattunk szúnyogirtásokról, azok hatékonysága valóban hagyott maga után kívánnivalót.

   Az elmúlt hét változékony, hőséggel, máskor erős széllel járó időjárása miatt számos helyen elmaradt a szúnyoggyérítés, amelyet ezen a héten pótolnak – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán az MTI-t. A Velencei-tónál tegnap ez meg is történt, vélhetően idén utoljára.
   A Velencei-tó mellett, a Csepel-szigeten és Szolnok környékén légi módszerrel, a Szigetközben földi eljárással lépnek fel a szúnyogok ellen. Csongrád megyében és Dunaújváros térségében egy-egy településen, míg a Balatonnál, a Tisza-tónál és Békés megyében több területen is dolgoznak a szakemberek – közölte a főigazgatóság.