Oldalletöltések száma: 10632561
2020. február 16. vasárnap 23:34,
Julianna és Lilla napja van.

Könnyebben jutnak majd haza az iskolából a velencei-tavi, pusztaszabolcsi diákok

knykk feol huPár nap múlva kezdődik a 2019-2020-as tanév, amely sok kihívással várja a diákokat, szüleiket. A vidéken élő tanulókra sok esetben még a naponkénti iskolába, majd hazautazás is vár és közel sem mindegy, hogy ehhez milyen tömegközlekedési lehetőség áll rendelkezésükre. Mert mit sem ér az a lehetőség, amelyet a tanítás vége előtt vehetnének igénybe a diákok.

   Pedig eddig így volt például sok velencei-tavi és pusztaszabolcsi tanuló esetében. Szeptember 1-től viszont új autóbuszjárat indul a Székesfehérvár–Gárdony–Velence–Pusztaszabolcs útvonalon. Az új járat iskolai tanítási napokon 16 óra 10 perckor indul a székesfehérvári autóbusz-állomásról, és 17 óra 06 perckor érkezik a pusztaszabolcsi templomhoz – tudta meg a Feol.hu.

   Szülői kezdeményezésre még ez év elején került a pusztaszabolcsi városi testület elé a kérés, hogy változtassanak a menetrenden, mert az utolsó busz 14:30 körül indult Székesfehérvárról. Ezt sok diák lekéste, ők többnyire szülői segítséggel jutottak haza. A járás önkormányzati menetrendi egyeztetésén a szülők által megfogalmazott kérésre a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) először még a kért, 16 órakor induló közvetlen autóbuszjárat helyett egy átszállásos megoldásra tett javaslatot. A további egyeztetések eredményeképpen a közlekedési vállalat augusztus 21-én arról értesítette Pusztaszabolcs önkormányzatát, hogy szeptember 1-jétől új és közvetlen távolsági autóbuszjáratot indítanak.
   Az új buszjárat a pusztaszabolcsi tanulók mellett sok dinnyési, agárdi, gárdonyi, és velencei tanulónak is nagy könnyebbséget jelent majd, hiszen az új járat buszai e településeken is megállnak majd több helyen.