Oldalletöltések száma: 10636102
2020. február 23. vasárnap 03:14,
Alfréd napja van.

Kirakták a város szélére a céget, de ezt senki sem bánja

hulladekgazdalkodotelephelyagard feol huAhogy arról több mint egy évvel ezelőtt hírt adtunk, a tervek szerint kiköltöznek Gárdony város cégei a település központjából egy akkor újonnan létrehozott agárdi ipari területre. A Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telepének avatása a múlt hét csütörtökén megtörtént.

   Az új ipartelepen 4-4 ezer négyzetméteren helyezkedik el a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (VHG), az Agárdi Zöld Kft., valamint a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft új telephelye. Mindez sok száz millió forintos támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg amelyből a legnagyobb rész a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t illeti, 100 százalékos támogatással.

   Az önkormányzati tulajdonú cégek 30 százalékos támogatottsággal, tehát 70 százalékos önrésszel valósíthatják meg az átköltözést. A
Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. új telephelynek ünnepélyes avatása Tóth István polgármester köszöntőbeszédével kezdődött, ahogy a Feol.hu írta, a város vezetője elmondta, hogy a korábbi telephelyet teljesen körbeépítette Agárd. Az a kiszolgálóobjektum a hatvanas években épült, és bár onnan is el tudták látni a feladatukat, szükség volt a változtatásra. A település központjában felszabaduló területre készen vannak a tervek, helyén új városközpont épül.
   Az uniós forrásból megvalósuló beruházást komoly előkészítő és szervező munka előzte meg. Hat sikeres pályázatot tudhat magáénak Gárdony, amelyek együttes összege 1,4 milliárd forint.