Oldalletöltések száma: 10632587
2020. február 17. hétfő 00:14,
Donát napja van.

Pákozd és Sukoró is díjat kapott a virágaiért

viragok delmagyar huHa nem vagyunk rájuk éppen allergiásak a legtöbben szeretünk virágos környezetben élni és nem csak saját lakásunk, házunk vagy kertünk, de lakókörnyezetünk utcáinak, tereinek, parkjainak virágjait is szívesen megcsodáljuk. Nem véletlen, hogy mind több település méretteti meg magát évente a Virágos Magyarország versenyben.

   Idén először már nem csak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak. A megmérettetés kétlépcsőssé vált, ennek köszönhetően több kistelepülés kapott esélyt díjak elnyerésére – olvasható a Virágosmagyarország.hu oldalon.

   Augusztus 30-án Tatabányán, a Bányász Napok keretében derült ki, hogy a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió területi versenyében Székesfehérvár lett a legvirágosabb város, míg a községek között Paloznak lett az első helyezett. A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Súr kapta. A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Tatabánya, míg a falvak között Pákozd nyerte el.
   Több különdíjakat is kiosztott a verseny zsűrije, ezek közül az Agrárminisztérium díja falu kategóriában címet Sukoró érdemelte ki.