Oldalletöltések száma: 10637886
2020. február 27. csütörtök 21:14,
Ákos és Bátor napja van.

Újabb közel öt kilométerrel nő a velencei-tavi bringaúthálózat

pazmandi kerekparut vonala velenceito infoMíg korábban sokszor írtunk arról, hogy kevés a kerékpárút a Velencei-tó térségében, az utóbbi másfél évtizedben mindez jelentősen változott. Ma már jószerével a tó körül körbe érő kerékpárúton lehet tekerni és vannak egyéb, kifejezettem a bringásoknak épített utak is a tókörnyéken. Most egy újabb építéséről érkezett hír.

   Pázmánd és Kápolnásnyék között, a Nadapi úttól elválva kezdődhet meg annak a kerékpárútszakasznak a kiépítése, amelynek költségeire a korábban kapott támogatás mellett további forrásokat kellett igényelni – írta a Feol.hu.

   A Pázmánd és Kápolnásnyék közötti új kerékpárút hossza 4,6 kilométer lesz, ebből három és fél kilométer a teljesen újonnan épített szakasz. Ezzel az új szakasszal együtt már egy 35 kilométeres Velencei-tó körüli kerékpárút alakul ki az eddigi 27 kilométerhez képest. Aki csak a Velencei-tó északi partján szeretne kerekezni, akkor az épül szakaszt is beleértve, 15 kilométeres távon teheti majd ezt.
   A fejlesztés széles körű összefogás eredménye, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács, illetve Kápolnásnyék és Pázmánd munkájának eredménye. Az eredeti tervek szerint 320 millió forintért épült volna meg a kerékpárút, viszont az építőiparban tapasztalt árdrágulás miatt többletforrás igénylésére volt szükség. A múlt héten megérkezett többletforrással 367 millió forint támogatási összegből kezdődhet meg a jövő héten a kerékpárút építése, amely 2020 tavaszán fejeződik be – olvasható a Feol.hu tudósításában.