Oldalletöltések száma: 10636111
2020. február 23. vasárnap 03:29,
Alfréd napja van.

Mostantól küldözgethetünk pénzt akár a Viberen keresztül is

penzkuldes viberen vectrostock comA Viber egy okostelefonra készített ingyenes VoIP szolgáltatás, segítségével a felhasználó telefonálhat, üzenetet küldhet és videochatelhet internetkapcsolaton keresztül. A VoIP a távközlés egy olyan formája, ahol a beszélgetés nem a hagyományos telefonhálózaton, hanem az interneten vagy más, szintén IP-alapú adathálózaton folyik.

   Mostantól már ez is túlhaladott, hiszen azonnali pénzküldő szolgáltatás indul a Viberen a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével. Ennek segítségével a szolgáltatás felhasználói küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket az alkalmazáson belül elérhető szolgáltatás segítségével, amelyet a magyar NeoPay fejlesztett ki – írta az Euronews.com.

   A Mastercard alelnöke Gabriel Ghita az Euronews érdeklődésére tájékoztatta: a világon elsőként Magyarországon indul el a szolgáltatás és ez az első alkalom, hogy az azonnali pénzküldő szolgáltatást egy chatprogramba ágyazták.
   Cristina Constandache, a Rakuten Viber bevételekért felelős vezetője arról tájékoztatta a hírportált, hogy az üzenetküldő alkalmazáson keresztül kisebb összegek átutalására van lehetőség, egy évben összesen legfeljebb 780 ezer forintot. Így elsősorban az ismerősök közötti kisebb költségek megosztására lesz lehetőség.
    A szolgáltatással azokat célozták meg, akik együtt mennek vacsorázni, és szeretnék szétosztani a számlát, esetleg azokat, akik együtt nyaralnak, és összedobják a szálloda, vagy az utazás költségeit. Vagyis azokat célozzák meg, akik egymás között, személyes szinten fizetnek ki szolgáltatásokat vagy termékeket – olvasható az Euronews.com hírében.