Oldalletöltések száma: 10632551
2020. február 16. vasárnap 23:32,
Julianna és Lilla napja van.

Komoly elismerést kapott a dobostorta

dobostorta szodasszifon co huSokak kedvenc süteménye és nem csak a gyerekek között a dobostorta. A kiváló csemege érdekessége, hogy a tetején egy ropogós, édes, karamellizált cukormáz van, igazi egyediséget kölcsönözve ezzel a tortának

   Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is – tájékoztatta az Agrárminisztérium kedden az MTI-t.

   A dobostorta mellett az összegzés szerint a Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része lett a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla; a regölés, a magyar cifraszűr és a betyárköltészet. A bővítéssel a Hungarikumok Gyűjteményébe 71 érték, a Magyar Értéktárba 167 érték tartozik.
   A dobostorta megalkotója Dobos C. József híres pesti cukrászmester volt. 1884-ben azzal a céllal készítette a róla elnevezett édességet – vagyis a közhiedelemmel szemben nem a tetején lévő kemény réteg okán kapta a nevét –, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető marad.