Oldalletöltések száma: 10620108
2020. január 24. péntek 15:28,
Timót napja van.

Újabb helyeken kell majd nemsokára fizetni a parkolásért Fehérváron

parkolas szekesfehervar huA Velencei-tó térségében élők közül nagyon sokan napi rendszerességgel, vagy időszakonként beautóznak a közeli nagyvárosba, Székesfehérvárra, ahol nagy valószínűséggel parkolniuk is kell és mindezért fizetni. Hamarosan még kevesebb lesz az ingyenes és még több a fizetős parkolóhely.

   A fizető övezetekbe történő bevonáskor a legfontosabb alapelv, amelyet a székesfehérvári közgyűlés követ, hogy mindannyiszor lakossági igényre történik – olvasható a Feol.hu online újságban.

   A társasházak döntést hoznak, a közös képviselőkön keresztül jelzik az önkormányzati képviselőknek az igényt, és ha az ott élők többsége támogatja, akkor tesznek a rendeletmódosítási javaslatba egy-egy területet.
   Ilyen előzmények után 2020 júliusától a Balatoni út 3–15. közötti terület, a Deák, a Lövölde, az Árpád utca és a kapcsolódó lakótelepi parkolók, a Lövölde utca 2–16. és 18–24. sz. társasházak mögötti helyek, a Lövölde utca–Tüzér utca és Erzsébet utca által határolt lakótelepi parkolók, a Széchenyi utca 29. előtti terület, illetve a Horvát István lakótelep és a Kölcsey utca parkolói is fizetős övezetté válnak – írta a Feol.hu.