Udvarban lesz helye a szemétnek Gárdonyban

hulladekudvar hatvanihirlap huAz ember okozta katasztrófahelyzetek között mind markánsabb helyet foglal el a keletkező szemét elhelyezésének igen súlyos gondja. A kommunális szemét, ha nem tervszerűen és szakszerűen gyűjtik, tárolják, vagy hasznosítják újra, élhetetlen világot hoz létre. A megoldásra a fejlett társadalmakban komoly erőfeszítéseket tesznek a szakemberek.

   Négy megye 143 települését összefogó Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Székesfehérváron, a városháza dísztermében tartotta nemrégiben alakuló ülését. – tudta meg a Feol.hu.   
 

    A társulás fő feladata a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása mellett továbbra is a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztését szolgáló, bruttó 23,2 milliárd forint összegű uniós és kormányzati támogatású projekt megvalósítása. Már beszereztek 231 ezer hulladékgyűjtő edényt, melyekkel a lakossági szelektív hulladék gyűjtését és szállítását is meg tudják oldani várhatóan 2020 második félévétől. Üzembe állítottak 89 új hulladékgyűjtő és hulladékszállító járművet is.
   Ahogy azt a Fejér Megyei Híralap megtudta, folyamatban van 19 egyéb, a hulladék kezelését szolgáló gép beszerzése, amelyeket a megépülő két nagy hulladékkezelő központ működése során hasznosítanak majd. Az Adonyban és Székesfehérváron létrejövő regionális hulladékkezelő központok építése előreláthatóan 2020. február-március hónapban indul. 2020-ban és 2021-ben nyolc új hulladékudvar épül Budakeszin, Dunaföldváron, Dunaújvárosban, Gárdonyban, Móron, Oroszlányban, Polgárdiban és Székesfehérváron – írta a Feol.hu.
   A hulladékudvarok olyan gyűjtőhelyek, ahol szakképzett személyzet segítségével különböző fajta és nagyobb tömegű előre szelektált hulladék helyezhető el.