Oldalletöltések száma: 10620118
2020. január 24. péntek 15:30,
Timót napja van.

Már megmutatta magát az influenza

influenza1Abban biztosak lehetünk, hogy az influenza idén sem fog elkerülni bennünket. Megpróbálhatjuk megelőzni a megbetegedést, ennek legjobb módja a megfelelő oltás beadatása, a helyes táplálkozás, higiénia. Szerencsére egyelőre még alig akad ilyen megbetegedés Fejér megyében.

   A megye területén december 2-8. között 450 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján. Ez 74,1 %-kal több az előző hetinél – tudta meg a Feol.hu.

   A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén a járványos küszöbérték alatt van, alacsony az influenza-aktivitás.
   A 49. héten a megye mindhárom járási népegészségügyi illetékességi területről az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek számának emelkedését jelentették: a legtöbb megbetegedést a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből. Ezt követi a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe., míg a Móri Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területéről jelentették a legkevesebb megbetegedést.
   Az influenzaszerű megbetegedésekben az óvodások és az általános iskolások voltak a legérintettebbek. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy óvodai gyermekközösséget érintően érkezett jelentés. A megbetegedések lázzal, köhögéssel kezdődtek. A hiányzások aránya ebben az óvodában, a kisgyerekek körében elérte a 69 %-ot.
   A megbetegedések eredetének tisztázására mintavételezések történtek, a vizsgálatok folyamatban vannak – olvasható a Feol.hu oldalon.