Oldalletöltések száma: 10632556
2020. február 16. vasárnap 23:33,
Julianna és Lilla napja van.

Euróban itthon továbbra sem fizethetünk, de legalább olcsóbb lett az átutalása

euro 10 ujBár a magyar euró egyelőre igen távol van tőlünk, sokaknak mégis az unió közös pénzében kell külföldre utalnia időnként összegeket, amelyet eddig meglehetősen drágán tehettek csak meg. Tegnaptól ugyanannyit kell fizetni az euró átutalásért, mint a Magyarországon belül tranzakciókért.

   December 16-tól az euróövezeten kívüli tagállamokban alacsonyabb lesz az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja a fogyasztók és vállalkozások számára – írta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közleményére hivatkozva a Hvg.hu.

   Az uniós szabályok biztosítják, hogy az euróövezeten kívüli tagállamokban – Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Dániában, Magyarországon, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Lengyelországban, Romániában és Svédországban – az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja megegyezzen a belföldi fizetések díjával. Így aki például eurót szeretne külföldre küldeni, mostantól ugyanazt a díjat fizeti majd, mintha a saját országán belül, a saját pénznemét utalná át.
   A közlemény megjegyzi, hogy következő lépésként 2020 áprilisától azok a rendelkezések is alkalmazhatók lesznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az uniós fogyasztók összehasonlíthassák a devizaváltási díjakat, amikor kártyáikkal egy másik uniós pénznemben fizetnek – olvasható a Hvg.hu oldalon.