Oldalletöltések száma: 10632910
2020. február 17. hétfő 17:19,
Donát napja van.

A csalóknak még a koronavírus is jó üzlet

telefonos csalo japantoday comKevés olyan esemény, történés, baj, vagy öröm van, amiből a csalásra szakosodott szakemberek ne tudnának hasznot húzni. Emiatt aztán ami számtalan embernek betegséget, vagy éppen halált jelent, az a csalóknak zsíros üzletet. Egyik olvasónk pár apja jelezte, hogy felhívták a WHO-tól. Eleinte nem is gyanakodott.

   És nem ő volt az egyetlen, mert szerencsére a koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől – írta a Police.hu.

   A hívások során egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztatást ad az új koronavírussal kapcsolatban, egyben felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával bizonyos összeg ellenében megrendelhető egy megfelelő védettséget nyújtó maszk- és fertőtlenítőszer csomag.
   Az ügyben eddig érkezett bejelentések alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.
   A rendőrök felhívják arra a figyelmet, hogy a WHO nem végez termék-árusítást sem telefonon, sem más formában. A korona vírussal kapcsolatban mindenki csak a hivatalos szervektől fogadjon el tájékoztatást. Javasolják, hogy mindig győződjünk meg online és telefonos vásárláskor az eladó hitelességéről, nézzük meg, van-e érthető, magyar nyelvű weboldala és az biztonságos-e, reklamációs lehetőséget tartalmaz-e, fel lehet-e venni az eladóval a kapcsolatot, visszahívható-e, győződjünk meg a termék eredetéről, hitelességéről. Fontos információ, hogy milyen egyéb költségek terhelik a vásárlást.
   Személyes vásárlás esetén a szakemberek javasolják, hogy kerüljük a házalókat, ne engedjünk idegeneket a lakásunkba, vásároljunk a termékre szakosodott üzletben, egészségügyi terméket csak hiteles forrásból szerezzünk be és ha bizonytalanok vagyunk, forduljunk szakemberhez.
   A koronavírussal kapcsolatban felmerült kérdések esetén érdemes felkeresni a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalát, vagy hívni a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 ingyenes telefonszámok valamelyikét.