Oldalletöltések száma: 10618383
2020. január 20. hétfő 04:47,
Fábián és Sebestyén napja van.

Nem hiba, ha nem kap értesítést a Play Áruháztól

play store frissites tra inNagy valószínűséggel a legtöbben nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak, ha értesítést kapnak okostelefonjukra, hogy frissültek az alkalmazásaik. Másokat viszont zavar a túl sok értesítés, bár ezek ki is kapcsolhatók a készülékekben. Mostantól viszont már nem kell aggódni a jelentésektől, nem jönnek azok. Legalábbis a Play Áruháztól nem.

   Nem lesz többé olyan értesítés, amely az appok frissítéséről ad visszajelzést. Az Android alapját adó alkalmazáscsomag nagyobb rendszerfrissítések nélkül is megújulhat. A Play Áruház működtetői különösebb beharangozás nélkül megszüntettek egy funkciót. A Play Áruház ugyanis nem küld többé értesítést, ha frissültek az appok – írta az Origo.hu az Androidpolice.com információja nyomán.

Bővebben ...

Megvonták a támogatását, nyugállományba küldték a rendszert

windows7 end of life espi netNagyon sokan használják még ma is és nagyon sokan kedvelik azt a windowsos operációs programot, amelyet alkotója, forgalmazója tegnap végleg nyugdíjba küldött. Ettől persze még lehet használni sok éven át, de sebezhetővé válik és ez a mai hekkerektől hemzsegő világban cseppet sem előnyös.

   Véget ért egy korszak, tegnap hivatalosan is lejárt a Windows 7 támogatása. A 2009-ben megjelent rendszerhez nem érkezik több frissítés és javítás, használata tehát fokozott biztonsági kockázatot jelent majd – írta a Hwsw.hu.

Bővebben ...

Majdnem felére csökkenthető vele egy háztartás vízfogyasztása, csak nagyon drága

hydraloop newatlas comHa Magyarországot ez még nem is érinti, világszerte mind nagyobb gondot jelent az édesvíz, vagyis az ivóvíz mennyiségének csökkenése, amelyet a vészesen növekvő emberiség létszáma, a mezőgazdaság, állattenyésztés és az ipar hatalmas vízigénye idéz elő. És akkor még szót sem ejtettünk a szennyvízről.

   Érdekes és jövőbemutató termékkel állt elő a holland Hydraloop startup, a vállalat egy modern elveken működő, otthoni szennyvíztisztító berendezést készített. A szerkezet célja a vízfogyasztás drámai visszaszorítása – írta az Origo.hu.

Bővebben ...

Mesterséges intelligencia segítségével véd majd bennünket az okos napellenző

napelemzo virtulais slashgear comMinden autós ismeri, vélhetően kellőképpen utálja is azt az állapotot, amikor a járművével szemben sütő Nap oly módon vakítja el, hogy szinte semmit sem lát az útból, a forgalomból. Ilyenkor jól jön a napellenző, amely viszont igen nagy felületet takar ki a látótérből. Egy új találmány mind a két problémát megoldhatja.

   A német Bosch cég egy okos új autóvédő napellenzőt alkotott, amely tulajdonképpen egy LCD-panel és mesterséges intelligencia működteti, hogy a vezető látásából csak a napsugarakat zárja ki – írta a Futurism.com.

Bővebben ...

Ha nem elég a nevelés, víz és szappan, segíthet egy alkalmazás

kezmoso app A minap derült ki, hogy egy Budapest-közeli kisváros nappali kórházában szürke hályoggal műtött betegek többsége súlyos fertőzést kapott és ennek a hírek szerint a nem megfelelő higiénia, pontosabban a kézmosás hiánya volt az oka. Sok bajnak, fertőzésnek lehetne elejét venni a rendszeres és helyes kézmosással.

   A kézhigiénia szabályok betartásával akár felére csökkenthető az óvodai és iskolai hiányzások száma, míg az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések akár 70 százalékkal is mérsékelhetők. A virtuális technológia ma már ezen a területen is tud segíteni. Minderről a Computerworld.hu számolt be.

Bővebben ...

Szuper gyors lesz, de vajon jó is lesz nekünk?

5g internetNagyon nehéz az átlagos technológiai, informatikai ismeretekkel rendelkező felhasználóknak lépést tartaniuk a technikai fejlődés fénysebességével. Mert amit mára megtanult valaki és már használni is tudja, az tulajdonképpen el is avult, helyébe gyorsabb, okosabb eszközök, rendszerek lépnek. Nap, mint nap.

   Az utóbbi időben sokat hallani az 5G-ről, az ötödik generációs mobilhálózati technológiáról. Ez rendkívül gyors kapcsolódást tesz lehetővé, videók és weboldalak egy pillantás alatt betöltődnek – írta az Euronews.com.

Bővebben ...

Akinek nincs kiskertje, hamarosan géppel termeszthet zöldségeket a lakásában

novenytermeszto gep lg comAz űrhajózás iránt érdeklődők már régóta tudják, hogy az asztronauták az űrállomáson különféle növényeket termesztenek, de hasonlóan tesznek azok is, akik egy nagyvárosbeli lakótelepi lakásukban cserépben, vagy virágládában teszik ugyanezt. Mindez tehát nem újdonság, az viszont igen, hogy már gépet is alkották ehhez.

   Az LG tervei szerint idén piacra dobja az első beltéri növénytermesztő gépét. A keskeny és magas kialakítású berendezés magától vezérli a fényt, a hőmérsékletet, és a locsolást is képes automatikusan intézni – olvasható az Origo.hu oldalon.

Bővebben ...

Tizenhét nap korlátlanság a Telekom előfizetőknek

mobilozokA magyarországi mobilelőfizetések száma évek óta közelít a 12 millióhoz, egy tavaly őszi adat szerint az összes mobiltelefon-előfizetés több mint 45 százaléka, vagyis 5,3 millió SIM-kártya tartozik a Magyar Telekomhoz. Közülük a lakossági előfizetőnek már hétfőn megérkezik a karácsonyi ajándékuk.

  Díjmentes korlátlan mobilnetet nyújt december végéig minden mobil előfizetőjének a Telekom. December 16. és 2020. január 1. közötti időszakra szólóan a szolgáltató ajándéka minden lakossági mobil előfizetőjére vonatkozik függetlenül attól, hogy havidíjas vagy Domino csomagot használ – írta meg a Hwsw.hu.

Bővebben ...

Jó tippeket ad a Tippek applikáció

w10 tippekAz ember nagyjából úgy van a számítógépén futó operációs rendszerrel, mint az okostelefonjával, az alapfunkciókat használja, de egyik is másik is számtalan más szolgáltatásra képes még, amelyről az átlagfelhasználónak fogalma sincs. A Windows 10 ma már százmilliók gépén fut, ideje néhány trükkel megismerkedni.

   A Windows 10-es operációs rendszerhez tartozik a Start menüből elérhető Tippek app, amely több tucatnyi ötletet kínál a szoftver hatékonyabb használatához. A Computerworld.hu hívta fel minderre a figyelmet.

Bővebben ...

Nem elég, hogy öregítenek, de valószínűleg kémkednek is

faceapp classicfm comAz ember csak kapkodja a fejét, oly hatalmas a kínálat, ha okostelefonját fel akarja szerelni fontosnál fontosabb alkalmazásokkal, amelyek mindegyike elengedhetetlennek tűnik a korszerű élethez. Aztán kiderül, hogy egyik-másik akár komoly bajba is sodorhat bennünket.

   A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint az öregítős alkalmazások, mint a FaceApp nagy veszélyt jelentenek, ezért az amerikai hatóság arra biztat, hogy senki ne használja azokat – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben ...