Oldalletöltések száma: 10632562
2020. február 16. vasárnap 23:34,
Julianna és Lilla napja van.

Nagy meglepetés éri majd a zsebtolvajt, ha okostelefonra utazik

telefontolvaj quarterly blog gov ukA telefonlopás ma az egyik legkedveltebb ága a zsebtolvajlásnak, talán azért is, mert sokan igen felelőtlenül tartják maguknál mobiljukat, tárolják nadrágjuk hátsó zsebében, ahonnan még egy kezdő tolvaj is meglepő könnyedséggel képes kihúzni azt. Egy új megoldás, ha megvalósul viszont igen komoly meglepetést okozhat a derék szarkáknak.

   Egy új szabadalom nemcsak azt ígéri, hogy nehezebb lesz észrevétlenül ellopni a telefont, hanem azt is, hogy kevésbé lesz esélyes kirántani a zsebünkből a telefonnal együtt a pénzünket, hitelkártyánkat vagy pénztárcánkat – fedezte fel az újdonságot a Qubit.hu.

   Az Ericsson fejlesztéséhez több különféle szenzort használnak majd, ezekkel a telefon azt is meg tudja majd állapítani, hogy épp a táskában, a zsebedben vagy az asztalon van-e, illetve felismeri majd a gazdáját is, ez a lopás elleni védelem alapja lehet.
   A tolvaj kezéből kiugró, majd valószínűleg a kövezeten darabokra törő telefon mellett a cég azt is ígéri, hogy ha a tulajdonos fogja meg a telefont, jobban tapad majd a kezéhez, így nehezebb lesz elejteni. A készülék a szívverés alapján határozza majd meg, hogy kinek a kezében is van.
   A mobilcég szerint a telefon először azonosítja azt, aki hozzáér, megállapítja, hogy hol van, majd az azonosító szenzorok adatai alapján eldönti, hogy vajon ki kell-e esnie a felhasználó kezéből, vagy épp ellenkezőleg, ott kell-e maradnia. Az azonosításhoz a szívverés mellett az ujjlenyomatot is felhasználhatja a készülék. Azt, hogy a telefon csúszós vagy tapadós lesz-e, vibrációval szabályozzák, de a megszokott rezgős jelzés helyett itt egy új generációs haptikus (tapintási) visszajelzést ígérnek – írta a Qubit.hu.
   Azt, hogy ez a tolvajlás ellen védő telefon mikor kerülhet a vásárlók kezében, még nem ismert, de hogy nagy az igény rá, nem vitás.