Oldalletöltések száma: 10632548
2020. február 16. vasárnap 23:32,
Julianna és Lilla napja van.

A magyarok több mint fele még éjszaka sem válik meg okostelefonjától

okostelefon fuggoLássuk be, manapság, aki nem használ internetet, a világunknak mindinkább szűkölő szeletét látja csak. Igaz, a fake news és a deep fake világában az információk jelentős része hamis, hazug és becsapós, mégis egyre inkább létkérdés, hogy ha ügyet akarunk intézni, kapcsolatot tartani ismerőseinkkel, rendelkezzünk kell internet-hozzáféréssel.

   Magyarországon a felnőtt internetezők 89 százaléka, azaz 5,3 millióan használnak okostelefont, amelyen leginkább böngésznek, alkalmazáson keresztül üzeneteket küldenek és közösségimédia-oldalakat nézegetnek – derül ki az eNET éves mobiltelefonos kutatásából. Minderről a Napi.hu írt.

   Az eNET legfrissebb, májusban végzett online kutatása alapján 2017 áprilisa óta 800 ezerrel bővült az internetezők tábora. A felmérés továbbá arra is rámutatott, hogy az okostelefon-tulajdonosok 71 százaléka szinte sosem kapcsolja ki telefonját, 55 százalékuk éjszaka is maga mellett tartja, negyedük pedig még a mellékhelyiségbe is magával viszi azt.
   A válaszadók által használt készülékek operációs rendszerét illetően továbbra is az Android a jellemző, aminek részesedése 2017 óta még tovább is bővült 78 százalékról 85 százalékra. A második legtöbbet használt operációs rendszer az iOS , csupán 11 százalékkal, a harmadik helyen pedig a Windows Phone szerepel 3 százalékkal.
   Az okostelefonmárkákat tekintve változatlanul a Samsung részesedése a legjelentősebb (jelenleg 34 százalék), amit a Huawei 23 százalékkal és az Apple 11 százalékkal követ.
   Nagyot nőtt a mobilinternetezők tábora. Wifin keresztül tízből kilenc okostelefon-használó szokott készülékén internetezni, számuk 2017 óta több mint 700 ezerrel emelkedett, 2019-re elérte a 4,9 milliót. Mobilinternet esetében még jelentősebb volt a bővülés: okostelefonján mobilnetet a válaszadók 85 százaléka, azaz közel 4,5 millióan szokott használni, 2017 áprilisa óta számuk több mint 1,7 millióval nőtt.
   Az okostelefon-tulajdonosok körében egyre többen, mind több online tevékenységre használják a telefonjukat, akár számítógép helyett is. Az okostelefonon napi szinten végzett legjellemzőbb online tevékenységek a böngészés (72 százalék), az online üzenetküldés alkalmazással (68 százalék) és a közösségi média oldalak látogatása (67 százalék) – derül ki a Napi.hu összeállításából.