Oldalletöltések száma: 10395821
2019. október 14. hétfő 10:34,
Helén napja van.

A háziorvosok átlagéletkora 64 év és ez a szám folyamatosan növekszik

orvos oreg imgbin comHa megbetegszünk, gyógyszerre van szükségünk, a legtermészetesebb, hogy felkeressük a háziorvosunkat. Már persze ahol van, mert egyre több helyen nincs és ahol van még doktor, ő is egyre idősebb, vagyis közel sem tűnik zökkenőmentesnek a közeljövő az alapszintű egészségellátásban.

   Az Mfor.hu összegyűjtötte a költségvetési zárszámadásokban szereplő számokat, hogy megmutassák, hogyan gyarapodtak az elmúlt nyolc évben Magyarországon a betöltetlen háziorvosi praxisok és hogyan öregszik el a szakma.

Bővebben ...

Világbajnok kutyában bízhatnak a bajba kerülők

zen a mentokutya mtiA kutya-ember kapcsolat elképesztően sokoldalú. Többek között vannak kutyák, akik képességeikkel segítik a munkánkat, kedvtelésből tartott házi kedvencek, akik „csak” szeretetet és társaságot adnak, vakvezető kutyák, akik gazdájuk helyett látnak és mentőkutyák, akiknek akár az életünket is köszönhetjük tragédia esetén.

   A 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon romkutatás versenyszámban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat tagja, Belényi Beatrix és kutyája, Zen lett a győztes – írta az Infostart.hu.

Bővebben ...

Tökre jó buli tökcsónakázással

tokcsonakok flickr comAki október 13-ára végképp belefáradt az önkormányzati választások zűrzavaros kampányába, akár a szavazóhelyiség felé menet, vagy onnan jövet tökre jól kikapcsolódhat. A tökös gárdonyi buli főszereplője ugyanis a tök (és termesztője) lesz.

   Az ország legnagyobb tökét termesztő gárdonyi Keszler László terve szerint október 13-án 13 órakor, a TóParty Strandon vízre száll a maga által termesztett tökkel – tudta meg a Feol.hu.

Bővebben ...

Kisebbek lettek a sajtlyukak, kiderült az ok

sajt lyuka robertleefulghum comA kifinomult ízlésű sajtfogyasztó tudja, hogy akkor érett igazán egy sajt – legalábbis jónéhány sajtféleség esetében – ha szép lyukak vannak benne. Ez a sokak által ismert és keresett jelenség ugyanakkor eltűnőben van. Mármint a lyukak a sajtokban.

   A lyukakat a sajt belsejében termelődő széndioxid vagy hidrogén gáz feszítő hatása hozza létre. A svájci kutatók arra keresték és adták meg a választ, hogy mitől kezdtek csökkeni a lyukak a sajtokban. A Dívány.hu ismertette, hogy mire jutottak.

Bővebben ...

Harminc felett egyre inkább ragaszkodunk fiatalkori kedvenc zenéinkhez

zenehallgatas 123clipartpng com Bizonyára nemigen tudatosul az emberekben, de ahogy korosodnak, úgy kezdenek mindinkább vonzódni a megszokott dolgokhoz. Például az autóban, vagy otthon a korábban már rongyosra hallgatott CD-ket, esetleg ősöreg magnókazettákat veszik újra és újra elő.

   Az aktuális tudományos álláspont szerint az ember körülbelül 33 éves koráig nyitott az új zenékre, aztán már egyre kevésbé érdeklődik irántuk, mert addigra már kialakul az ízlés, és egyre kevésbé érdekesek az újdonságok – írta a Qubit.hu.

Bővebben ...

Infláció: mást mutat a statisztika, mást érzünk a pénztárcánkon

bevasarlas hr n1info com Jó ideje érzi úgy a lakosság nagyobb része, hogy erőteljesebb az infláció, mint volt egy-két éve és ezt elsősorban az élelmiszerek jelentős drágulása, az üzemanyagkutak számlálójának gyorsuló pörgése nyomán tapasztalja. Az adatok szerint megcsal az érzékünk.

   Továbbra is a 3 százalékos szintek közelében tartózkodnak az inflációs mutatók Magyarországon. Szeptemberben az üzemanyagárak közel 5 százalékkal csökkentek, míg a mobiltelefon és internet szolgáltatások árai kiugró mértékben emelkedtek – írta a Növekedés.hu.

Bővebben ...

A környezetvédők ellenségnek tekintik

suv forbes comAkinek nincs, irigykedve nézi a kisebb ház nagyságú járműveket, aki kisautóban ül, rettegve figyeli, észreveszi-e a nagy kocsit irányító az ő parányi járművét, akinek pedig megadatik, hogy ilyent birtokolhasson, áradozik a hasznosságáról, miközben világszerte mind nagyobb a nyomás ezeknek nagyvárosokból kitiltására. A SUV-okról van szó.

   Az utcai terepjárók angol megnevezése, a Sport Utility Vehicle, magyarul sportcélú haszonjármű, rövidítve SUV, eredetileg sporttevékenységet űzőknek, túrázásra, horgászhely, sípálya megközelítésére szánt autók, de gazdáik főleg aszfaltozott utakon használják azokat. A környezetvédők szerint nincs helyük a városokban.

Bővebben ...

Követhető ötlet a dízelautósok védelmében

dizel bio cleanpng comA világ vezetőinek egy része keresi a kiutat a klímaváltozás okozta vészhelyzetből, amelyek egyik felelőseként a mobilizációt, az autómotorok által kibocsátott üvegházhatású gázokat teszik meg. A 2015-ben kirobbant dízelbotrány, amelyet a VW hamisítása váltott ki, kiváló alkalom volt a német gyártó amerikai piacról kiszorítására.

   Tulajdonképpen ennek esett áldozatul a dízeltechnológia is, amely ma sokak szemében – nagyrészt tévesen – az első számú közellenség. Két osztrák autós szervezet szerint az nem igazságos megoldás, hogy a szegényebb autósokat azzal büntetik, hogy kitiltják autóikat a városközpontokból – írta a Hvg.hu

Bővebben ...

Néhány adat arról, hogy jobb-e az USA-ban, mint az EU-ban

usa eu bumm sk.jpHa egyes országokban élők életének összehasonlításáról van szó, sok érdekességet találunk. S bár az egyes felmérések adatai olykor jelentős szórást mutatnak, vagyis a felmérők kérdésfeltevésétől is függhet a végeredmény, nagy vonalakban kialakul az azonosságok, eltérések képe.

   Egy új összehasonlításból kiderül, hogy az EU-ban tovább élnek az emberek, de az amerikaiak gazdagabbak, ahogy az is, hogy az amerikaiak sokkal elhízottabbak az európaiaknál, de az EU-ban a magyar a harmadik legelhízottabb nemzet. Igaz, két évvel ezelőtt e téren még az elsők voltunk. A Politico.eu által közzétett adatokból szemezgetett a Porfolio.hu.

Bővebben ...

Marékszámra szedjük, hogy jobb legyen a kedélyünk

hangulat borus imgur comA magyarok szeretnek nevetni, vicceket mesélni, jó kedélyűen elbeszélgetni ismerőseikkel, mégis valamiért sok külföldi mosolytalan, búskomor emberekként jellemez minket. Ennek azért valami alapja lehet, hiszen nagyon sokan szednek hangulatjavító szereket hazánkban.

   Ősszel megugrik a kedélyjavítók iránti kereslet, a szerek több mint háromnegyedét drogériákban vásárolja a magyar fogyasztó – írta a Magyar Orvosi Kamara információja alapján a Drportal.hu.

Bővebben ...

Terjed a közösségi portálokon a híre, de ez kivételesen igaz

forgalmi vonalkod bpiautosok huSzámtalan olyan eszköz, dokumentum áll a rendelkezésünkre, amelyeket ugyan használunk, de közel sem vagyunk tisztában az összes lehetőségükkel. Ha eszközről beszélünk, legjobb példa rá az okostelefon, ha egy okmányról, akkor például az autónk forgalmija. Ön tudta például, hogy miére való a rajta lévő vonalkód?

   A forgalmi engedély lényegében az adott autó személyi igazolványa, számtalan adattal. Van rajta egy vonalkód is, amiről a többség talán nem tudja pontosan, milyen információkat rejt. A Budapesti Autósok Közössége ezért megnézte, mi van mögötte. Minderről a Hvg.hu írt.

Bővebben ...

Nehezebb idők várnak az autósokra

vezetes esoben wheels aeVannak örökzöld témák, és olyan, amelyeket nem lehet elégszer elismételni. Ilyen a közlekedés is, különösen évszakváltások idején. Nem árt ilyenkor, különösen ősszel, a tél felé haladva ezeket még a gyakorlott vezetőknek is átismételni.

   Bizonyára ilyen megfontolásokból tette közzé a rendőrség legújabb figyelmeztetését, amellyel az őszi, téli vezetés megváltozott feltételeire és a tudnivalókra hívta fel a figyelmet a Police.hu oldalon.

Bővebben ...