Oldalletöltések száma: 10617686
2020. január 18. szombat 18:50,
Piroska napja van.

Időjárás ellen nincs orvosság

felhoszakadas idokep huKorábban is sokaknak okozott fejfájást, vagy valamilyen más jellegű fájdalmat, szédülést, álmatlanságot, esetleg éppen túlzott bágyadtságot egy-egy markánsabb időjárási front, de a most már egyértelműen tapasztalható klímaváltozás a korábbinál is több embernek jelent gondot.

   Ezt erősítette meg Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója az állami hírtévé szombat reggeli műsorában. A szakembert annak kapcsán kérdezték, hogy nemrég még rekordmeleg volt, a napokban pedig hidegrekordok dőltek meg.

   Az igazgató elmondta, hogy alapvetően mindenkire hat az időjárás. A szélsőségességtől függ, hogy az emberek hány százalékánál okoz tüneteket. Korábban 70-80 százalék körül volt az időjárásra érzékenyek aránya, napjainkban ez már több százalékkal magasabb lehet.
   A szakember szerint az időjárás-változás ellen nincsenek csodaszerek, alkalmazkodni kell a változáshoz. Meg kell tanulni, hogy mikor mit kell, vagy lehet tenni. Erre jók a különböző életmódtanácsok és a direkt terápiás megoldások, attól függően, hogy milyen tünetei vannak valakinek.