Oldalletöltések száma: 10637908
2020. február 27. csütörtök 21:44,
Ákos és Bátor napja van.

Ha megitta a kávéját, nyugodtan megeheti a csészét

csesze eheto facebook com.pgÚgy tűnik a világ varázsütésre felébredt évtizedek óta tartó Csipkerózsika álmából és felfedezte, hogy míg aludt, a bolygót ellepte a műanyaghulladék. Mostanában szinte egymásra licitálva keresik és találnak megoldásokat a gyártók a műanyag pótlására, vagy helyettesítésére.

   Sokan a papíralapú csomagolást választják a műanyag helyett, ezzel csak az a gond, hogy az erdőket veszélyezteti, amelyet felelőtlen emberek hada már igencsak meggyérített. De az emberi lelemény határtalan, ezt bizonyította például egy egyiptomi kávézó, amely ehető kávéscsészében kínálja a fekete levest, követhető példát állítva a vendéglátósok elé.

   Fantasztikus megoldással küzd a műanyagszennyezés ellen egy egyiptomi kávézó – fedezte fel a Szeretlekmagyarország.hu. A kairói Khan El Bonban ehető kávéscsészékben szolgálják fel a kávét a vendégeknek. Ráadásul a kévéspohár, vagy csésze édes tésztából készült sütemény, amelynek belsejét csokoládéval vonják be. Így nemcsak hogy meg lehet enni, de még finom is. Vélhetően – tehetjük hozzá – mosogatnivalójuk is kevesebb lesz, vagyis még gazdaságos is lehet az újításuk.