Oldalletöltések száma: 10549120
2019. december 14. szombat 14:49,
Szilárda napja van.

Ettől lehet sikeres a társkeresés

tarskereses onlineAkinek nincs ilyen jellegű igénye, vagy már messze túl van rajta, talán meg sem érti, hogy milyen nehéz ma egy fiatalnak megtalálnia a társát. Jól mutatja mindezt a társkereső oldalak, alkalmazások hatalmas fogalma, de kiderül ugyanez a családon, baráti körön belül folytatott beszélgetésekből is. Lehet, hogy egy jó fotó mindezen képes lenne változtatni?

   A kutatók kiderítették, milyen fotók szükségesek a társkeresőn ahhoz, hogy felfigyeljenek a felhasználók a profilra – írta a Femina.hu.
   

Napjainkban a társukat kereső emberek jó része online vagy mobilos applikációk segítségével igyekszik megtalálni a szerelmet, vagy legalábbis valamilyen kapcsolatot. A netes pártalálás azonban közel sem egyszerű, mert számos összetevő befolyásolhatja azt, hogy valakinek hány ember kattint a profiljára, mennyien veszik fel vele a kapcsolatot. Az első és legfontosabb szempont egyértelműen a fotó, hiszen mindenki ezt látja meg először, és ez alapján dönti el, hogy a lehetséges jelöltek közé tartozik-e számára az illető. Egy internetes kutatás arra irányult, hogy milyen képpel érheti el az ember a lehető legnagyobb sikert. A Carphone Warhouse és a randiszakértő, James Preece 1000 ember vizsgálatával próbáltak rájönni, mitől lesz a lehető legvonzóbb valaki a neten. A megkérdezettek 93%-a mondta azt, hogy ha az illetőnek nincs profilképe, akkor azonnal továbblépnek, és meg sem nézik a bemutatkozását, illetve a többi adatát, 86%-uk szerint pedig a teljes alakos fotó is nélkülözhetetlen elem.
   Mint kiderült az emberek 80%-a szívesen nézeget nyaralós vagy utazós képeket, 77%-uk szerint pedig sokkal nagyobb eséllyel veszi fel vele a kapcsolatot valakivel, ha a házi kedvence is szerepel a fotókon. Háromból egy nő apák esetén a gyerekeket is szeretné látni a neten, a válaszadó férfiak 72%-a pedig a smink nélküli fotókat keresi. Kiderült is, hogy a megvillanó tetoválások szintén növelik a kapcsolatfelvételek esélyét ugyanúgy, ahogy az is, ha valaki szerepelteti a profiljában a pontos magasságát.
   A viccek, a közösségi oldalakra vezető linkek szintén elősegítik a pártalálást. A humoros filterekre, a kutya- és cicafülekkel ellátott szelfikre viszont már a megkérdezettek 87%-a mondta azt, hogy sosem kezdene beszélgetést olyannal, akinek hasonló felvételek szerepelnek a profiljában. És a barátokkal készült fotók is kritikus pontnak számítanak, a legtöbben ugyanis nem kedvelik, ha valakinek ilyenekkel van tele a társkereső oldala.
   A szexuális témájú viccek és utalások, a túl sok emoji és az edzőteremben készült képek a kutatás szerint szintén rossz benyomást keltenek a legtöbbeknél, ezért ezeket érdemes kerülni. A legkevésbé vonzó szokás pedig az eredmények alapján egyértelműen a dohányzás lett.
   A fenti adatok ismeretében jobbá tehető egy társkereső profil, azt azonban fontos szem előtt tartani, hogy a képek és az adatok a valóságot tükrözzék. Hazudni semmiképpen sem érdemes a randioldalakon sem, hiszen ha komolyabbra fordul az ismerkedés, úgyis kiderül majd az igazság – írta a Femina.hu.