Oldalletöltések száma: 10636109
2020. február 23. vasárnap 03:24,
Alfréd napja van.

Teríts-Meríts, meg eszem-iszom Gárdonyban

gardony polgrmesteri hivatal gardony huSokan vélik úgy, hogy ha augusztus végén véget ér a mindössze két-három hónapos turisztikai szezon a Velencei-tó térségében, az egész környék átalakul egyfajta alvó vidékké, ahova tényleg csak lakni, aludni térnek haza az emberek, mert nincs mit csinálni.

   Ez persze messze nem igaz, hiszen vannak kiállítások koncertek, lehet kirándulni és közösségi eseményeken részt venni és ha nem is túl nagy számmal de vannak nagyobb rendezvények is. Egy ilyennek ígérkezik az Októberi Teríts-Meríts Fesztivál Gárdonyban, a Városháza előtti téren.

   Bár szombatra meglehetősen hűvöset és gyenge esőt is prognosztizál a meteorológia, ez ne vegye el senkinek sem a kedvét a kiválónak ígérkező programon való részvételtől. Egy jó kabát, esernyő és máris le lehet győzni az időjárást, amely ellen, mint tudjuk, nincs orvosság. Igazi őszi, gárdonyi helyi termékes vigasságra várják a szervezők az érdeklődőket. Az egész napos színpadi programok mellett lehetőség lesz többféle bográcsban főtt étel kóstolására, például a hagyományos magyar ízek és Gárdony város lengyel testvérvárosának küldöttsége által főzött híres levest, a zsurekére is. A rendezvényen számos helyi termelő kap lehetőséget termékei bemutatására, megismertetésére, és látható lesz sok más mellett a gárdonyi Keszler László által termesztett 374,5 kg-os Tóbiás névre keresztelt rekorder óriástök is.
   Az nemes italokról helyi borászatok, a Csóbor Családi Pincészet és a Dancsó Pince, valamint az Agárdi Pálinkafőzde gondoskodnak. Az eseményt a szomszédos Katlan Sport- és Szabadidő Parkban tervezett aktív kihívások teszik teljessé.
   Akit érdekel a részletes program, itt megtalálhatja.