Oldalletöltések száma: 10636071
2020. február 23. vasárnap 02:18,
Alfréd napja van.

Terjed a közösségi portálokon a híre, de ez kivételesen igaz

forgalmi vonalkod bpiautosok huSzámtalan olyan eszköz, dokumentum áll a rendelkezésünkre, amelyeket ugyan használunk, de közel sem vagyunk tisztában az összes lehetőségükkel. Ha eszközről beszélünk, legjobb példa rá az okostelefon, ha egy okmányról, akkor például az autónk forgalmija. Ön tudta például, hogy miére való a rajta lévő vonalkód?

   A forgalmi engedély lényegében az adott autó személyi igazolványa, számtalan adattal. Van rajta egy vonalkód is, amiről a többség talán nem tudja pontosan, milyen információkat rejt. A Budapesti Autósok Közössége ezért megnézte, mi van mögötte. Minderről a Hvg.hu írt.

   A forgalmi engedélyekben lévő vonalkód tartalmazza az autó rendszámát és ez nem csak az okmányirodában jön jól. Az autós közösség szerint ez főként azoknak lehet igazán hasznos segítség, akik gyakran járnak kölcsönkapott vagy bérelt járművel, vagy egyszerűen képtelenek megjegyezni annak rendszámát. De hasznos lehet a benzinkúton matricavásárláskor, mert ezzel meg lehet spórolni az adatok hosszas bevitelét. Csak át kell nyújtani a kasszánál a forgalmit, a kút alkalmazottja azt a vonalkódolvasóval egy szempillantás alatt leolvassa és így nincs többé félrediktált, vagy félreértett rendszám – írta a Bpiautosok.hu információja alapján a Hvg.hu