Oldalletöltések száma: 10632570
2020. február 16. vasárnap 23:36,
Julianna és Lilla napja van.

Negyedóra az életet, a ház, a vagyon megmaradását jelentheti

tuzolto duol huA Velencei-tó környékének ingatlanjai, éghető értéktárgyai sem mentesülhetnek az időnként felszálló vörös kakas pusztításától. Okozhatja ezt emberi mulasztás, vagy természeti katasztrófa, a segítségnek minél hamarabb meg kell érkeznie. Mindezt öt év óta elsősorban Pusztaszabolcsról várhatják a bajba jutottak.

   Ahogy arról a Vé is beszámolt, 2014. december elsején kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyedórával hamarabb érkezik a segítség, mint korábban. A félévtizedes jubileumról a Feol.hu írt.

   A katasztrófavédelmi őrs tíz település, Adony, Besnyő, Beloiannisz, Gárdony, Iváncsa, Kápolnásnyék, Pusztaszabolcs, Szabadegyháza, Velence és Zichyújfalu elsődleges mentő tűzvédelmét látja el, emellett a működési körzetükhöz mezőgazdasági területek, közúti és vasúti főútvonalak, valamint az M6-os és az M7-es autópálya egy-egy szakasza tartozik.
   A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs épületét zöldmezős beruházással, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület közvetlen szomszédságában építették 2014-ben. A laktanyában a nap huszonnégy órájában négy hivatásos tűzoltó és egy négyezer liter vizet szállító gépjárműfecskendő áll indulásra készen. Az itt állomásozó tűzoltókat közel négyszáz tűzesethez és négyszázötven műszaki mentéshez riasztották az elmúlt öt évben – olvasható a Feol.hu írásában.