Oldalletöltések száma: 10620137
2020. január 24. péntek 15:54,
Timót napja van.

Gázkészülékek ellenőrzésének a nyár lenne az ideje, télen hosszú a várólista

gazkeszulekvizsgalatTöbbször foglalkoztunk már a hazai iparosok helyzetével, azzal, hogy egyre nehezebb mestert találni egy-egy háznál végzendő javításra, munkára és lassan hosszabb a várólista rájuk, mint egyes kórházi vizsgálatokra, pedig ott sem máról holnapra történnek az események.

   Már minden kazánszerelőnek előjegyzései vannak az év végére, tehát ha most romlik el a kazánja valakinek, akkor reménytelen helyzetbe kerül. Nagy a hiány gázszerelőkből, de a lakosság sem elég felkészült – írta az ATV riportja nyomán a Napi.hu.

   Olyan kevés a gázszerelő, hogy egy-egy javításra akár hetekig is várni kell - derül ki az ATV riportjából, amely szerint országos problémáról van szó, és amelyet az sem orvosol, hogy rengeteg szakember nyugdíj mellett dolgozik.
   A tévécsatornának nyilatkozó szerelők azt mondták, hogy az életveszély elhárításán túl legkorábban egy hét múlva tudnak kiszállni, de van, akinek már az év végéig megvan minden előjegyzése. A helyzetet egyik oldalról az nehezíti, hogy alig van utánpótlás a gázszerelőknél, kevesen választják a pályát.
   A felhasználók részéről a nagyobb bajokat, várakozásokat úgy lehetne elkerülni, hogy a télen ne romoljon el a kazán, ha a nyáron, vagy az ősszel elvégeztetnék a készülékek ellenőrzését, de a legtöbben ezt elmulasztják. egyre több a kontár is a piacon, akik csak lehúzzák a gyanútlan ügyfeleket – írta az ATV riportja alapján a Napi.hu.