Oldalletöltések száma: 10632957
2020. február 17. hétfő 18:00,
Donát napja van.

A fiatalok többsége már élethosszig tartó munkával számol

oreg mester vineyardgazette comAmikor az ember nyugdíjba megy és nem tartozik azok közé a szerencsések közé, akiknek havi ellátmányuk összege messze az átlag felett van, szinte azonnal tapasztalja, hogy egy újfajta, az igények visszaszorításával fűszerezett élet kezdődik számára. Ez az évek során csak rosszabb lesz, a nyugdíjak évenkénti emelésének összege ugyanis köszönőviszonyban sincs a drágulás valóságával.

   Az OTP Nyugdíjpénztár által végzett reprezentatív kutatás szerint az aktív korú lakosság 48 százaléka kimondottan küzdelmesnek, vagy kilátástalannak tartja az átlag magyar nyugdíjas helyzetét – írta a Napi.hu.

   A fiatalabb Y generáció, a jelenlegi húszon- és harmincévesek sem gondolkozik pozitívabban az idősekkel kapcsolatban, az ebbe a korcsoportba tartozó megkérdezettek 56 százaléka vélekedik ugyanígy. A fiatalok többsége az elképzeléseik szerint nem éppen kecsegtető jövő elkerülése érdekében az élethosszig tartó munka gondolatával igyekszik megbékélni.
   Vannak azonban közöttük olyanok, akik már sokkal tudatosabban gondolkodnak a saját nyugdíjas korukról, mint az átlagember. Az Y generáció tagjai közül megkérdezettek mintegy fele (47 százalék) úgy gondolja, hogy már huszonéves koruk elején érdemes elkezdeniük a nyugdíj célú öngondoskodást, míg az összes aktív korú megkérdezett mindössze 38 százaléka gondolkodik hasonlóképp. És egyre többen vannak azok, akik már konkrét lépéseket tesznek a boldog nyugdíjas évek irányába.
   A nyugdíjas évek lehetőséget teremtenek az olyan vágyak, tervek megvalósítására, amelyekre a munkával töltött évek alatt nem jutott idő, alkalom. Amikor erre az időszakra gondolnak az emberek, a pihenés, a családdal, barátokkal töltött minőségi idő jut eszükbe, de az, hogy anyagilag is felkészültek legyenek, amikor ez az életszakasz eljön, sokaknál hátrasorolódik a fontossági listán – olvasható a Napi.hu hírportálon.